WORLD CUP BLOG - Den 2, 3


V pátek tři, v sobotu čtyři. Kvapíkovým tempem se v druhém a třetím dnu rozjel fotbalový světový šampionát prvními utkáními skupin A až D.
Plánovaně jsme se přesunuli do pánské společnosti ve Žďárku, tak jako dva předchozí červnové svátky v kopané. Přesto jsem si v sobotu dopoledne po pivním pátku musel dojet domů pro česnečku, abych sobotní program sledoval alespoň trošku ve formě :D :D
Egypťané s Uruguayí  v prvním pátečním duelu zkoušeli, jak dlouho vydržím bez: „Ty vole kurva hrajte něco!!!“ Ještě, že jsme se s chlapci dlouho neviděli a měli spoustu témat k povídání, protože ten zápas nestál za jakoukoliv pozornost.
Maročané s Íránci o pár hodin později hráli o něco svižněji, ale jelikož jsem měl ve firemní tipovačce bezgólovou remízu, byl jsem s blížícím se koncem vlastně rád, že nikdo neskóroval. I letos ale bude mít mé tipování asi stejný průběh jako vždy a v nastaveném čase rozhodl střídající Maročan vlastňákem o výhře asijského týmu (a o tom, že místo tří bodů mám NULA)..
Nejhezčím zážitkem tak byla večerní řež Portugalců se Španěly. Před utkáním jsem si přál, aby metroušek po zápase po debaklu plakal, ale natřel to všem a ukázal, že je sám schopen dovést i průměrný tým k dobrému výsledku. Poprvé tak má reálnou šanci na korunu krále střelců nějakého mezinárodního turnaje. Stal se nejstarším střelcem hattricku na světovém šampionátu (ve 33 letech) a předpokládám, že uklízečky v hotelovém pokoji, kde Ronaldo po utkání přespával, uklízejí sperma ze zrcadel ještě dnes..

Sobota začala již zmíněnou běhavkou a neplánovanou cestou domů, kdy jsem sprostě zneužil svou drahou, aby mi udělala česnečku, a pak, ještě před prvním duelem, táhnul zpět za chlapci.
Francie : Austrálie byla stejná nuda, jako úvodní zápas toho předchozího dne, ale alespoň se zápas zapsal do dějin prvním použitím videa. Nebýt této nové vymoženosti a „goal line technology“, která posvětila druhý gól Francie, měli bychom určitě první velké diskuze. Takhle bude klid. A vo vo vo tom to je!!
Argentinci proti Islanďanům jejich dobře zformovaný obranný val ke konci zápasu překonat nedokázali a jako první favorit na úvod turnaje po remíze 1:1 zaváhali. Další superstar turnaje, Lionel Messi, na rozdíl od Ronalda ve svém prvním utkání selhala, když neproměnila penaltu. Těžko říct zda v tento moment portugalský narcis opět na svém pokoji nedostal před zrcadlem záchvat jedinečnosti.

Peru : Dánsko byl asi nejzajímavější a nejatraktivnější zápas sobotního programu. Jihoamerický tým, vracející se na turnaj po šestatřiceti letech, v něm celému světu ukázal, co všechno se dá nedat. Pro Dány to byl před zápasem s Austrálií, v němž budou favoritem, super start do turnaje.
Večer se ve Žďárku tradičně velmi ochlazuje, i včera byla kláda, že jsem se zabaloval do deky, a Chorvaté s Nigérijci, místo aby nás svým fotbalem zahřáli, servírovali uspávačku. Hrozný zápas.. A ani dva góly mi ten mizerný dojem z toho zápasu nenahradily. Pátá penalta dne a jen mě mrzí, že jsem neposlechl Stáryho, když mi psal, ať vsadím, že bude i ve večerním utkání.. Zajímavý je i fakt, že z prozatímních 21 gólů jich padlo 11 ze standartek!
Celkově vzato mě zatím zápasy, až na ten španělskoportugalský, nijak neoslnily. Stejně jako pohled hlavních kamer. Moderní trend poslední doby nacpat je co nejníž, někam do desáté řady, mě totálně irituje. Jestli to takhle půjde dál, za deset let bude stát hlavní kameraman na hrací ploše mezi lavičkami… Zlaté USA 94!!!
Dnes půjde do akce Neymarova parta a také Němci. Hlavně od Brazilců čekám pěkný ofenzivní  fotbal a trošku satisfakci za zatím dost nemastný neslaný úvod turnaje..

Komentáře