WORLD CUP BLOG - Den 4


Těžké časy velkých favoritů nastaly!! 4. den mistrovství stál co do gólových počtů za vyliž zádel, ale alespoň jsme se dočkali zcela nečekaných konečných výsledků!
Kdybychom měli vybrat, který z velkých týmů a aspirantů na titul při vstupu do turnaje přesvědčil, tak zatím nemáme z čeho!
Francie – výhra, ale utkání bídné a tři body zachránil až nešťastný zásah australského obránce a pár milimetrů, o něž přelezl míč brankovou čáru.
Argentina – remíza s Islandem a neustálé hledání Messiho a cpaní se přes střed zatažené soupeřovy obrany, leč bez většího efektu.
A po včerešku? Obhájce titulu z Německa dokonce začal porážkou! A to se na mistrovství světa stalo naposledy…. Ein moment, bitte… Ano, před 36ti lety! Bylo to v Moskvě opravdu strhující utkání, kterému chybělo jen více branek! Až s podivem jsme mohli sledovat, jak jindy precizní německá mašina bezradně nestíhá nádherně sehrané protiútoky Mexičanů. Jen škoda, že ta poslední fáze tolikrát nevyšla, protože rychlost, s jakou se Středoameričané dostávali do přečíslení, byla dechberoucí. Deutsche Mannschaft si s tím nevěděl rady a ke konci utkání se nezmohl ani na vyrovnání. Zvěsti ohledně nepohody v kabině způsobené návštěvou Özila s Gündoganem u „jejich“ prezidenta Erdogana asi nebyly jen takovými plácnutími do vzduchu. To se chlapcům takhle před mistrovstvím naprosto nepovedlo. Aby ta sílící vlna různých národností do německé kabiny nepřinesla do budoucna spíše konflikty, než tu tradiční jednotnost..
Bez zajímavosti určitě není ani fakt, že obhájci titulů z MS v posledních letech pravidelně končívají ve skupině. 2014 - Španělsko, 2010 - Itálie, 2002 - Francie.. Aby tomu tak nebylo počtvrté z pěti šampionátů, musí Němci proti Švédům a Korejcům v dalších dvou mačích opravdu zabrat.
Ve večerním utkání se k výhře neprotrápila ani Brazílie. Hvězdami nabitý tým dokázal zapnout akorát prvních a posledních dvacet minut, ale jinak nechal hrát soupeře a marně pláče nad drobounkým faulem při vyrovnávajícím gólu Švýcarů, který bych já osobně rovněž nepískal. A Neymar? Škoda mluvit. Hrál ve stoje, předržoval balón, neustále si říkal o faul soupeřů po němž se teatrálně několik minut naležel na trávníku.. Netuším, zdali mu před utkáním někde v restauraci omylem nehodili na hlavu špagety carbonara a příliš ho to nerozhodilo, ale jestli bude takhle trapně působit i v příštích zápasech, asi svůj tým daleko nedotáhne.
Snad se nějakých těch větších gólových hodů dočkáme dnes! Už by to po dvou dietních dnech bylo záhodno. A ještě k tomu, když je soupeřem dalších adeptů na titul, Belgičanů, naprostý outsider z Panamy.. I angličtí chlapci večer nastoupí proti strach nenahánějícímu Tunisku. Trefí se konečně v červnu na turnaji Harry Kane? Come on!!

Komentáře