Pohádka o "blikancovi" Tomáškovi, jenž v hlavičce nakakáno měl

Byli jednou jeden tatínek a maminka. A těm se narodil synáček. Tomášek, pojmenovali ho.
Hned po narození se u jeho kolíbky sudičky rozhodly, že mu šikovné nožičky dají. Když přemýšlely, čím dalším jej obdařit, proletělo kolem hejno ptáků a malému Tomáškovi hlavičku pokakalo. A hovínka se vsákla do jejího nitra..
Malý Tomášek se šikovnými nožičkami brzy umně do míče kopal. Než ze svého narozeninového dortu 18 svíček sfoukl, již hrál nejvyšší český prales. Za Baníček Ostrava.
Povahy však prudké, v hlavičce nakálíno. Ideální to zboží pro podobné typy přitahující spolek z Prahy, s velkým S ve znaku. Tomášek ovšem svými obrannými kvalitami brzy i tento klub přerostl a do světa vydělávat se vydal. Nejprve na apeninský poloostrov, poté do země, která fotbal Zemi dala, do Anglie.
Všude svými kopacími schopnostmi vynikal a nebezpečné útoky soupeřů odvracel. Dokonce tak umně, že jej rodnou vlast reprezentovat vyzvali!
S nevyzpytatelnou myslí ovšem rovněž pácháním hříchů nešetřil! Červený obdélníček mu za to ukazovali! A to celkem osmnáctkrát! A několik dalších utkání jej za to hrát nenechali! 
Tomášek si nicméně i přesto na krásné živobytí vydělal. Koupil si několik pěkných autíček a mohl se spokojeně vrátit zpět na ToaLetnou do klubu svého srdce, s oním S na znaku.
V jeho rudém dresu, již trochu stárnoucí a s fotbalovým umem pomalu se vytrácejícím, nadále svými prudkými výpady okolí častoval. Tu udeřil pána, který na něho velkým snímacím přístrojem mířil, tu ošklivému, příliš blízko stojícímu jinému pánovi, s odlišnou barvou oděvu, než měl v ten moment on, míč do obličeje hodil. Klub svého srdce tím o pralesní vítězství připravil. 
„Blikanec“, říkat mu začali!
I ten spolek s S ve znaku, jinak podobná individua s otevřenou náručí vítající, trpělivost ztratil. Poslední aktivní rok Tomášek do míče na jihu země české kopal. Tam, jak jinak, po vznětlivé hádce po níž mu červený obdélníček zase ukázali, skončit musel..
Tomášek ale ve svém životě nejen do míče kopal! 
A nejen při kopání „blikal“!
Tři ženy, svému intelektu odpovídající, si za život našel. 
Své tělo si na mnoha místech drsně pokreslil. A na lidi prosté při tom myslel! Angličtinou plnou chyb na svých kresbách taktně naznačoval, že jedním z nich jest, aby se tak méněcenní necítili! Jak šlechetný byl!!
Opojné moky pil, přesto svá autíčka říditi chtěl! Dvakrát jej při tom chytili a "ty ty ty" hrozili!
Své opuštěné ženy a jejich děti zlomky svých vykopaných milionů živiti měl, přesto tak nečinil!
Svou druhou opuštěnou ženu jejími vlastními hanbatými stránkami obdařit chtěl, se svou třetí, rovněž hlavičkou plnou výkalů vybavenou, princeznou, krásný dárek promyslili, s pochopením se však nesetkali!
Ženě známé autíčko prodal, přes milion v Korunách českých utržil, leč jeho vlastníkem nebyl a činem tímto jí oloupil!
Pravidly se Tomášek během svého života nezaobíral. Říditi se buďto fotbalovými nebo občanskými zákony se nehodlal! Líčení před soudním dvorem zúčastňovat se neobtěžoval. S hlavičkou plnou kakání všechny nabyté miliony prohýřit dokázal..
Červený obdélníček za „blikance“ při kopání do míče dostávat zvyklý byl.
Jenže teď již do něho nekope. 
A tak 15 měsíců v žaláři mu vyměřili! Hačnout do jizby smrduté a temné si půjde!
Pohádka o Tomáškovi tedy má svůj šťastný a spravedlivý konec! 
Nebo to ještě není konec? Bude mít příběh ještě "blikavější" vyvrcholení? 



Komentáře