Nasr.... blog

Většinou se snažím na tomhle černožlutém místě hledět na sportovní svět trošku s nadhledem a zamýšlet se nad komentovanými událostmi trošku zeširoka, abych mohl později, když si třeba článek přečtu, říct, že jsem to popsal docela rozumně.
Dnes nic takového dělat nebudu. Jsem velice nasr…., a tento stav se bude odrážet i v následujících řádcích.
Letošní fotbalová Liga mistrů bude zas a znovu (a tedy tradice zůstane zachována) bez českého klubu. Opět tedy můžeme zapomenout na vysoké příjmy z UEFA a dva naše kluby (že budou jen dva se rozhodne tento, nejpozději příští čtvrtek v zápasech Plzně, uvidíte..) budou hrát jen Evropskou ligu.
Upřímně – co by tam Slavia dělala? Viděl jsem jí letos počtvrté – a všechny zápasy hrála příšerně. A jestli jsem ta první utkání (spíš jsem to tak chtěl vidět) omlouval tím, že se její hráči sehrajou, teď už nezbývá než konstatovat, že žádný zázrak v její hře čekat nemůžeme. To, co stačí na českou zpomalenou soutěž, nemá ani na podprůměrný tým zvenčí. (sorry, ale přesně tohle Apoel byl) Je vlastně úplně zbytečné se dívat na los. Novinářské články vždy nabízí varianty, koho že by český tým mohl v příštích kolech potkat, s kým má šanci atd.. JE TO ÚPLNĚ JEDNO!! Český fotbal prohrává s albánským, srbským, rumunským, kyperským.. Vlastně je nepochopitelné, že se pořád držíme na nějaké 15. příčce v evropském koeficientu. Jak je možné, že v úplně všech zápasech působí soupeř našich elitních týmů mnohem pohyblivěji, mrštněji a fotbalověji? Ať narazily Slavia, Sparta nebo Plzeň letos na kohokoliv, byly už v těch nejzákladnějších atributech na hony horší!! A to nehovořím o schopnosti zpracovat míč, obejít jeden na jednoho, poslat přesný centr.. A pokud jsme doufali, že letošními na naše poměry megalomanskými nákupy zvenčí se úroveň hry českých klubů výrazně zvedne, můžeme se zase uklidnit. Buďto nebyly týmy schopny sehnat opravdu kvalitně pohybující se hráče (možná Biabiany a Ben Chaim budou výjimkou) nebo se vytypované posily (pokud měly vůbec natrénováno či nebyly zraněné) okamžitě adaptovaly na úroveň svých nových spoluhráčů. Včera to bilo do očí!! Jeden příklad za všechny. Slávista Frydrych měl v jeden moment třikrát šanci nacentrovat. První centr kopl na nejbližšího hráče. Měl štěstí, míč se k němu odrazil podruhé. Než jej zpracoval, měl před sebou soupeře. Rychle se snažil nahrát dozadu (kam taky jinam), ale přihrál soupeři. Měl opět štěstí a míč se k němu zase odrazil a měl třetí šanci. Následovalo další pětivteřinové zpracovávání míče a už měl opět za zády soupeře, takže nemohl už dělat nic jiného než upadnout. Což udělal a jen čekal, jestli z toho bude alespoň ta vymodlená standardka.. Tlak Slavie včera vypadal následovně – přihrávky na půlce, do strany, a zpátky. Pokus obejít jeden na jednoho – naprosto nepředstavitelná věc. Rychle a přesně ve dvou nebo ve třech vykombinovat – sci-fi. Ne, s tímhle do Ligy mistrů nechoďme..
Fotbal přináší českému fanouškovi, prahnoucí po tom zase vidět tuzemský ať už reprezentační či klubový tým v pěkné a vyrovnané bitvě s kvalitním soupeřem, čím dál tím větší zármutek. Závidím všem vám, kterým je tahle hra jedenáct na jedenáct úplně volná. Všem těm, kteří když vidí nějaký můj odkaz na nový článek na blogu si řeknou: „..ježiš, zase ten blbeček s těma jeho dementníma starostma..“ Jste taaaak šťastní lidé!!!  

Už aby začal ten biatlon…


Komentáře