Srpnové shrnutí twitter stylem

  V srpnu nějak nebyl čas na nějaké ty řádky s glosy po sportovních událostech a tak se dnes k předchozímu měsíci vrátím několika krátkými komentáři "twitterovým" způsobem.
 
  Gratulace do Plzně
  Tři předkola, pět výher a jedna remíza, devět a půl bodu do českého koeficientu. Plzeň v srpnu bavila a potěšila. Naplnila vybrakovanou klubovou kasu a v hodině dvanácté zabránila vlastní smrti, odkupu klubu a nejspíš i cestě do ligového průměru či podprůměru. Nablýskanou soutěž si zahraje už počtvrté. Respekt a gratulace! Jen škoda toho Klimenta... Vystřílet Ligu mistrů a potom zápasy sledovat jenom z hlediště, to zamrzí.
  #takhlesehrajeopohary #championsleague #viktoriaplzen
 
  Politování do Plzně
  Devět a půl bodu bude nejspíš letošní plzeňské maximum. Příšerný los z minulého pátku totiž dopadl podobně, jako před třemi lety pro Slavii. Odsoudil Plzeň předem do pozice otloukánka a otázkou je jen, kolik gólů jim soupeři z Bayernu, Barcelony a Interu nasází. Opravdu nikdy nepochopím, co některé fotbalisty vede k tomu, že po takovém vražedném losu řeknou, že je to splněný sen. Vzpomeňte si na to, až budete v šedesáté minutě sledovat časomíru a doufat, že pátý, šestý a sedmý gól už se prostřídané sestavě soupeře vstřelit chtít nebude. Pavel Horváth se v rozhovoru vyjádřil, že takové souboje hráče posunou na vyšší level. Nevím, no... Devadesátiminutové běhání bez míče mi jako zlepšovák výkonnosti úplně nepřijde.. Ach jo... Když už se tam nějaký ten náš ubohoučký klub dostane, skončí to takovou skupinou. Jebat.
  #jebatlos #jebatbayern #jebatbarcu #jebatinter #nulabodu
 
  Machry machry a opět nic
  Zato velké nabubřelé a rádoby nablýskané NIC se opět v pohárech ztrapnilo na prvním soupeři. Rád bych se ostudě marné Sparty vysmál, ale pro český koeficient je to bohužel zpráva smutná a ztráta čtvrtiny hodnoty všech získaných bodů. Alespoň, že Slovácko a Slavie nezklamaly a na podzim něčím přispějí. Viděl bych to na sparťanskou klasiku, letní plány na titul a na jaro v pohárech, ke konci podzimu už jen kecy o útoku na poháry, kdy bude titul už bodově v nedohlednu, a na jaře výměna trenéra a opětovné potvrzení "koncepční" práce této neuvěřitelně směšně netrpělivé organizaci.
  #smrtsparte #ubohost #spalitletnou
 
  Z Ruska do repre NE
  Kvituju rozhodnutí hokejového svazu, že hráči, působící v ruské KHL, do reprezentace zváni nebudou. Pozastavuju se jen nad tím, že toto rozhodnutí trvalo tak dlouho. A opravdu nechápu Dominika Haška za kritiku tohoto kroku, který prý svaz dostatečně nevysvětlil. Opravdu je na tom něco k vysvětlování?
  #putler #rusakynebrat #doruskamuzejithratjenomcurak
 
  Staré páky pořád umí
  Poslední pokus jako při slavné výhře na OH v Pekingu před 14 lety, a zase medailový. Ani v jednačtyřiceti letech neodepisujte Báru Špotákovou. Na evropském mistrovství v Mnichově si pověsila na krk další medaili. Tak zase za rok v Budapešti! Stejné kousky předvádí zanedlouho čtyřicetiletý Petržela ve Slovácku. Jestli si hráči AIK po vzájemném dvojutkání přečetli, kdy se hráč, který jejich udýchanou obranu tak provětrával, narodil, budou si myslet, že tu máme v datumech narození stejný bordel, jako se stává u některých afrických atletů.
  #bytstalemlad #foreveryoung #ctvrtasestra
 
  A nikdy se nedám očkovat!
  A je to tu zas. Novak Djokovič zase není vpuštěn na tenisový grandslam, protože jako jediný z celé tenisové špičky dál trvá na svém a tu vakcínu si prostě do sebe píchnout nenechá. Jakkoliv je v současné době její účinnost naprosto tragická a o podobných nařízeních si myslím svoje, pořád je splnění vstupních podmínek do jednotlivých zemí součástí Djokovičova povolání. Kecy, že se nikdy nedozvíme, kdo by měl nejvíc grandslamů, kdyby mohl támhle a támhle jsou o ničem. Nesplnil podmínky, nepřizpůsobil se, nemá tituly. Jednoduché. Kolik by měl třeba Del Potro grand slamů, kdyby nebyl 70% kariéry zraněný? To se taky nedozvíme. Ale ten za svoje zranění nemohl. Novak se rozhodout mohl..
  #novaxdjocovid #nechybimitam
 
  Zbytečnost ženského žebříčku
  Naprostá klasika posledních dvou, tří let. Ženský tenis má vždycky nějakou jakžtakž schopnou světovou jedničku (Barty, teď Swiatek), ale celý zbytek první světové desítky svou kvalitou nikterak nepřevyšuje zbytek tenisové elity. Na labilitě nasazených hráček grandslamech se dá krásně vydělat. Že se obhájkyně Raducanu či dávná vítězka French Open Ostapenko popakují hned v prvním kole, bych vsadil i kdybych neviděl, že britku čeká nevyzpytatelná Cornet. V druhém kole se hned pakovala dvojka Kontaveit a trojka Sakkari. Zítra tutově vypadne čtyřka Badosa a nejpozději ve třetím kole šestka Sabalenka. Nepochybujte o tom, že do čtvrtfinále z prvních deseti nasazených postoupí maximálně dvě. A že minimálně polovinu z osmičky čtvrtfinalistek budou tvořit hráčky od šedesátého místa níže.
  #labilita #alestejnemetobavi #lindafruhvirtovamakrasnykozy
 
  Proč vlastně nesleduju Vueltu?
  Vždyť to je tak rozmanitý závod! Kopce od prvních týdnů, nejdřív baskická pohoří, potom vyprahlé Alicante a průjezd Malagou, v posledním týdnu Sierra Nevada... V televizi to krásně vypadá a narozdíl od Tour de France je ve Španělsku reliéf krajiny opravdu mnohem různorodější! Škoda, že je tak krátce po Tour a není tu Pogačar, Vingegaard či Wout Van Aert. Zatím to vypadá na Evenpoela. Ano, hádáte správně, letos sleduju!
  #lavuelta #remcoevenpoel #uzsetesimnalistopadvalicante
 
  Držte palce
  13. září se spustí prodej na jednotlivé zápasy MS v rugby 2023. Mám políčeno na zápasy v Bordeaux a v Nice. Už před rokem jsem se zaregistroval do Rugby Family programme, takže celý rok musím strpět spamy v mailech, abych měl toho třináctého právo jednoho přednostního dne na zakoupení vstupenek na MS, které bude příští rok v září. No jen si to představte, týden omámen nejlepšími červenými víny v Evropě v Bordeuax a druhý týden výhřev na plážích v Nice, Cannes a výlet do Monte Carla.. A mezi tím Wales - Fiji nebo Anglie - Japonsko.. Tak držte palce, ať je ještě co kupovat :)
  #rugbyworldcup2023 #bordeaux #vinrouge #nice

Komentáře

  1. Skvělý jako vždy ... (Jen Petržela je ve Slovácku). Ale čtu blog léta a v naprostý většině se můj pohled shoduje! :-) Díky za zábavný čtení - a třeba někdy na golfu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! A jooo, Petržela ve Slovácku - opravil jsem :)

      Vymazat

Okomentovat