Zkostnatělý zubař ven, Washington nebo Vegas? a marné naříkání nad žumpou

Už aby šel ten zubař od válu!
Když jsem poprvé viděl složení skupin příštího mistrovství světa v hokeji, díval jsem se raději pozorně znovu, že se opravdu jedná o rok 2019. Česko, Švédsko, Rusko, Švýcarsko... Ve druhé skupině Kanada, Finsko, USA.. To snad bylo letos, ne? Proč za rok zase??
Na šampionátu se utkává každý s polovinou účastníků, tak proč musí hrát stále s těmi samými soupeři?
Důvod je ten, že se skupiny nelosují, nýbrž se rozdělují dle světového žebříčku IIHF. Ten se ale skládá z několika posledních let, takže se mění jen sporadicky..
Já to nechápu, to se alespoň nemůže losovat, zdali první či druhý, třetí či čtvrtý, pátý či šestý a tak dále??
Asi je na čase, aby pana Fasela někdo vystřídal a zkostnatělý systém MS v hokeji trochu oživil, protože co bylo před lety možná atraktivní, už je trapné a stále stejné.
S kým budeme hrát za rok čtvrtfinále, už je vlastně taky jasné.. S kým asi...?
Švýcarský stříbrný zázrak byl malým pozdvižením v jinak ničím nepřekvapujícím turnaji. Doufám, že pana prezidenta IIHF ještě nenapadlo, že když podruhé za pět let Švýcaři dobyli finále, tak se hokejový svět opravdu dále rozšiřuje, a je načase pozvat na šampionát už 20 týmů.. To by tomu dal korunu.
Mimochodem, nechť je švýcarská jízda inspirací pro budoucí trenérský štáb českého národního týmu. Rozhodně neměli kvalitnější hráče, než Češi. Ale měli systém, byli velmi dobře sehraní a věřili, že to mohou dokázat. Tedy měli to, co českým hráčům v rozhodujícím čtvrtfinále chybělo..

Komu budete držet palce ve finále Stanley Cupu?
Washingtonu, který už takovou dobu čeká na vysněnou trofej, pravidelně hrává na čele celou základní část a povětšinou v play off vyhoří? Týmu se třemi českými hráči (Jeřábkem, Kempným a Vránou) a ruskou ikonou Ovečkinem, kterému právě Stanley Cup chybí k tomu, aby se definitivně zařadil mezi nesmrtelné?
Nebo nováčkovi z Las Vegas? Složenému s hráčů, které ve svých bývalých klubech nechtěli a klidně je poskytli nově stvořeným Golden Knights? Týmu, u něhož po výborném startu všichni čekali, kdy mu dojde dech a zatím se nedočkali?
Upřímně - byla by to neskutečná halda, kdyby se to Knights v premiérové sezóně fakt povedlo. Já bych jim to přál.

Český prales finišuje a nemohli jsme nezaznamenat tu trapárnu ála Berbr s nominací arbitra na utkání Plzně, který není proškolen na komunikaci s videorozhodčím. Novináři všech možných plátků se snažili vydávat jeden článek za druhým typu: "Proč si český fotbal nadále kazí jméno svou nedůvěryhodností?"
Kolegové, novináři, vy jste to s tím fotbalem ještě nevzdali? Opravdu si myslíte, že v dnešním fotbalovém světě jde o něco jiného, než o peníze? Že si klub s nejsilnějším zákulisím nechá utéct lákavou možnost 400 milionů korun za vstup do Ligy mistrů? A navíc ještě v české žumpě, kde se to nikdo ani nesnaží skrývat? Neplýtvejte dále svým časem, podobné články jsou zbytečné, nic nezměníte. Osobně si myslím, že i kdyby v Plzni video bylo, výsledek by byl stejný. Proč? Protože Plzeň hrála s Teplicemi, kterým na 8. příčce v tabulce nešlo naprosto o nic.
V posledním kole budou žlutomodří soupeřem Slavie. Té stačí k uhájení jistoty druhé příčky a tím naděje na Ligu mistrů bod.
Schválně, myslíte, že někdo vsadí na Teplice, které už nechaly tři body Brnu a Plzni?
Chachá!!!
...to snad jedině, že by Luftjarda přiznal před celou slávistickou kabinou, že vzhledem k tomu, že všechno vytuneloval, už nedostanou ani korunu, i kdyby postoupili kamkoliv..

Komentáře