WORLD CUP BLOG - Den 24

The dream is over :(
England is out :( ..tedy out.. Je vlastně ještě in, ale jen v boji o bronz.. Přál jsem si finále Belgie : Anglie, tak to samozřejmě dopadlo tak, že nepostoupil ani jeden..
Nutno přiznat, že šokující a historický postup Chorvatů nemůžeme ani my, zaslepení fandové reprezentace Albionu, hodnotit jinak, než jako zasloužený. Někdy kolem sedmašedesáté minuty říkám spolusledovatelům u stolu: "England to má zatim pod kontrolou. Chorvati neměli nic, na šance je to tak 4:1 (pro Anglii)". Minutu nato oslavoval Perišić u rohového praporku svůj druhý gól na turnaji a vyrovnání. 
Že jsem nedržel hubu...
To byl totiž poslední moment, kdy působili Angličané suverénně. Po vyrovnání začali zmatkovat a čím víc se blížil konec zápasu a pak i prodloužení, tak rostl výkon Mandžukiće a spol.. Vlastně ani není překvapení, že nakonec dali rozhodujícího góla... Protože přeci není reálné, aby buďto jeden tým postoupil po třech vítězných penaltových rozstřelech, nebo Anglie zvládla dva během jednoho turnaje..
Závěrečná parodie na tlak za vyrovnáním ze strany England jen ukázala, že přestože Southgateova parta bude doma určitě přijata s velkou pompou, zatím tomu ještě k ideálu hodně chybí. Veškerá snaha se vlastně omezila na touhu získat nějakou standartku. Ty se staly v průběhu turnaje de facto jedinou anglickou zbraní co se střílení gólů týče..

Že ten den nebude výsledkově dobrý, už leccos naznačilo odpoledne. Roger Federer po 34 vyhraných setech na wimbledonské trávě v kuse překvapivě nevyužil vedení 2:0 a mečbolu, a vypadl s Kevinem Andersonem. 
Vše zlé je k něčemu dobré. Strašně moc jsem si přál ještě jedno finále Federer : Nadal a se mnou nejspíš i 95% sport sledující populace. Ale jak bychom to v neděli udělali? Ve 3 začátek finále Wimbledonu, v 5 finále MS. To tvůrce programu ani jednoho z těchto velkých sportovních svátků nenapadlo pořádně zkontrolovat, co se v ten daný den bude konat a od kolika? 
Jen by mě zajímalo, kdyby hrál o titul v All England Clubu dejme tomu Murray a Anglie by to finále mistrovství světa ve fotbale udělala. Posunuli by ultrakonzervativní pořadatelé nejslavnějšího tenisového turnaje začátek alespoň o hodinu dříve, aby to nešlo proti sobě? Nejpíše ne, že? Ono by to stejně návštěvu centrkurtu nijak neovlivnilo, neboť na finálový zápas asi už nikdo "běžný" lístky nemá a smetánka propásnutý začátek fotbalu pravděpodobně přežije.. 
Ale i tak nutno říct: "No nepotěšili jste mě.." Bude-li wimbledonské finále drama, čeká mě zase ten už toliko známý traumatizující zážitek. Sledování tenisu třeba ve třetím setu opustím a potom budu všechny okolo sebe upozorňovat, že výsledek nechci znát a podívám se na záznam.. A pak určitě těsně před tím, než k onomu záznamu usednu, kouknu omylem někam na internet nebo špatně nastavím televizi, a tam na mě problikne obrázek vítěze z pohárem... Jako už tolikrát..

Komentáře

Okomentovat