Slávistická realita

Slunce vyšlo jako každý den - ráno. Zapadlo, tak jako vždy - zase večer. Já ani nikdo z mých přátel či rodiny opět nevyhrál ty miliony ve Sportce.. A Slavie nedala soupeři z Apoelu ani gól. Holt, jsou věci, které se nemění a zázraky se dějí jedině v pohádkách. Žádný takový příběh se včera v Edenu očekávaně nestal.
Nutno říct, že Slavie sehrála určitě svůj nejlepší soutěžní zápas v této sezóně, snažila se, šancí měla dost.. Ale to, co odděluje elitu od průměru – schopnost vstřelit gól, tu bohužel, stejně jako ostatní české týmy, bolestivě postrádá. Zatímco minulý týden jsem byl po prvním zápase vzteky bez sebe, za včerejšek se na sešívané nelze zlobit. Prakticky jim není co vytknout. Hráli to, na co momentálně mají. Se všemi těmi nepřesnostmi, nedokonalostmi v práci s míčem a s tragickým zakončením. Žehrání na sportovní štěstíčko a podobné pozápasové nářky bytostně nesnáším, ale včera to alespoň jeden, dva náhodné odrazy chtělo.
Dále je, myslím, zbytečné včerejší odvetu komentovat. Slavie propásla velkou šanci, protože 170 minut ze 180ti dvojzápasu zdržující Apoel byl k poražení.. Dopadlo to podle očekávání, přestože slávističtí fandové byli optimističtí a věřili.. Ale realisté ani nemohli. Teď jen pár čísel, proč:

Slavie hrála v letošním ročníku zatím 8 zápasů.

Vstřelila 5 gólů, což je průměr 0,62 gólu na zápas a 1 gól za 144 minut, tedy 2 hodiny a 24 minut..

Z těch 5 gólů byly tři z penalty, jeden po rohu a jediný ze hry. Což tedy znamená, že Slavia dokázala ze hry dát pouhopouhý 1 gól za 720 minut, tedy 12 hodin!!!!!

Poslední vstřelený gól byl Jihlavě v prvním dějství, od té doby už odehrála 7 poločasů, ve kterých se gólu nedočkala!!

Je krásné věřit. A správný fanoušek by asi měl.

Ale není nad to zůstávat v realitě.

Komentáře