Olympic blog 10

Konečně klid! Dietní pondělní olympijský program bez hokeje, biatlonu nebo sjezdu, i bez výrazných českých nadějí, přišel vhod. Alespoň jsem mohl dospat, trošku si od závodění oddychnout a jít se proběhnout sám (na pás pochopitelně, stále chybí cca 12 stupňů do pro mé tělo snesitelné teploty..).
A také vstřebat ty emoce, kterých bylo během víkendu požehnaně!
Stále se dokola nemohu nabažit všech těch světových komentářů, které se znovu a znovu pozastavují nad Ester Ledeckou a tou její senzací v ženském Super G. (i když já jsem dnes přišel na to, co by bylo ještě větším šokem - výhra českých skokanů v závodě družstev..)
Když jsem se nad tím jejím dosavadním úspěšným střídáním snowboardu s lyžováním zamyslel, napadlo mě, jestli se třeba nestane průkopnicí úplně nového přístupu k daným dvěma sportům. Snowboard jí totiž musí dát velký cit pro sníh a sjezd naopak schopnosti ovládat rychlou jízdu. Obojí se potom možná dá dobře využít v tom druhém sportu, a třeba může specialistkám na sjezd právě to, co dává Ledecké snowboardový trénink, chybět. Dnešní rozhovor s Tomášem Bankem v deníku Sport, kde právě něco podobného popisuje, mě v tom jenom utvrdil. Může se úplně klidně stát, že odstartovala éru, kdy podobnou kombinaci zkusí zvolit více sportovců.
Číst si o tom, jaký má přístup k tréninku, a jak je ve 22 letech (v tom věku měla ještě většina z nás hlavní motto: "Kalímeee") svědomitá, je skoro k neuvěření. A když pak Ondřej Bank řekne, že sám tomu dával desetkrát míň, nedovedeme si asi nikdo představit, co tomu je ta holka schopná obětovat.
Potom se vyrojí nějaký pisálek, že Ledecká "kašle na fanoušky, a neposkytuje rozhovory", přitom jediný, koho to s**e, je on sám, protože si nemůže honit ego, kolik lidí jeho článek četlo.. A jsme u nebezpečí, které může budoucí kariéru Ester ohrožovat. Zájem všemožných médií, firem, známých lidí, prostě každého, kdo se na jejím olympijském úspěchu bude chtít rovněž trošku napást. Je-li její povaha opravdu spíše introvertní a potřebuje-li k tomu, aby byl úspěšná, tu svojí, jak říká bublinu, kdy se uzavře před okolím, musí to všichni respektovat. Ne každý sportovec je Gabča Koukalová, která má úplně jiný přístup, je ráda středem pozornosti, a i tak to od části zakomplexovaných frustrátů občas schytá. Tým Ester bude muset v budoucnu zařídit, aby měla stále dostatek klidu na ten svůj milovaný trénink obou dvou sportů. A ona sama se oprostit od sem tam nějakého toho vyčítavého komentáře anonymitou internetu chráněného blbečka, že se nepředvádí před kamerami..

Komentáře