Olympic blog 11

Zítra ráno ve 4 hodiny se jistojistě rozsvítí většina oken na sídlištích a český fanoušek v netradiční čas bude držet všechny pěsti. Čeká nás hokejový čtvrtfinálový evergreen - utkání s Amerikou.
Není soupeře, kterého bychom v této fázi velkého turnaje potkávali častěji. Z posledních šesti olympijských her je to (včetně legendárního Nagana) potřetí, prozatím s bilancí 1:1.
Na mistrovstvích světa (a je zajímavé, že USA suverénně nejméně častěji vyfasujeme do skupiny) jsme s nimi sehráli od roku 2000 v této fázi pět utkání, a postoupili jsme třikrát.
Tedy - mírně pozitivní bilance 4:3.
Přál jsem si dnes v ranních hodinách postup Slovenska a pokud možno po co nejdramatičtější bitvě, která by případnému postupujícímu vzala spoustu sil. Dopadlo to postupem Američanů, po jednoznačném průběhu.. Jak jinak..
Jaká je vlastně Amerika, se kterou se zítra utkáme? Předně - nevyzpytatelná, jako pokaždé. Soubor, jehož hráči jsou rozstrkaní po všech koutech světa. Ale také tým plný hráčů, kteří díky systému amerických soutěží velice dobře umí vyřazovací zápasy. Na olympiádě zatím kromě Slováků nad nikým nezvítězili, ale to vůbec nic neznamená. Já osobně nemám před zápasy s USA nikdy dobrý pocit, protože to prostě může dopadnout všelijak.
Věřme, že se nám bude trošku více dařit v koncovce, a že čeští hráči, tolik vděční za účast na olympiádě, nechají na ledě všechno. A ještě něco - rád bych šel během letošní olympiády alespoň jednou na hokej na pivo!!! A to ve 4:10 fakt nedám!!! Takže chlapci - koukejte vyhrát!!!

Ještě se pozastavím nad rozhovorem s Robertem Zárubou, který jsem dnes četl na idnes, a kde musel ospravedlňovat, proč nestihla Česká televize jízdu Ester Ledecké živě a dala jí až s několikaminutovým záznamem. Hlavně jsem se podivoval, proč má vůbec někomu něco vysvětlovat? Jak to asi má ČT, která vlastní pouze sublicenci a nemůže vysílat na dvou kanálech najednou, udělat? To měla během zápasu s Kanadou, na který byla zvědavá většina lidí, rychle prostřihnout na Ester, od níž se žádný zázrak nečekal? Kdyby dojela třicátá, vyrojí se jiná skupina (obsahující ale i některé stejné brblaly, co jim vadila Ledecká ze záznamu), proč odešli z hokeje..
Eurosport player na měsíc stojí necelé dvě stovky. Tedy méně, než platí 90% našinců, vlastnících telefon, za paušální tarif. Přenosy na Eurosportu by si navíc mohli pustit jak na počítači, tak na mobilu. Jako to během olympiády úspěšně dělám já. Rychlá registrace, rychlá platba, žádná povinnost upsání se na nějakou dlouhou dobu.. Ale ono je jednodušší nadávat..
Naopak, já musím ČT pochválit. Za to, že si místo 100 hodin vyjednala 190, a za to, kolik toho během zimního sportovního svátku stíhá.. A že to schytali komentátoři za to, jak jízdu komentovali? Vichnara jsem během lyžování proklel již mnohokrát, ale zrovna za tenhle moment rozhodně ne.. A pištění Hrstkové? Vždyť to byla klasická ženská hysterická reakce :D :D ..to jsou ty emoce, co k tomu patří! Náhodou to bylo super. Kdybyste slyšeli po dojetí Ester mě...

Komentáře