Olympic blog 13

Shocking day!
Tak by měly nazvat sportovní servery dnešní čtvrtek v Pchjong-čchangu. V pořadí třináctý den byl opravdu nešťastným pro většinu favoritů, kteří do něho zasáhli.

Začalo to mužským slalomem. Marcel Hirscher přes rok nevypadl ze žádného závodu světového poháru, drtivou většinu z nich vyhrál, ale v tom olympijském se proplétal mezi slalomovými tyčemi sotva pětadvacet vteřin... Pak ztratil rovnováhu a jeho sen o třetí zlaté hodně záhy skončil. Tím se otevřela šance pro Henrika Kristoffersena. Nora, který už byl tolikrát rozladěn z Hirscherovy suverenity, přestože předváděl dokonalé jízdy, že svou zlost letos přestal umět (nebo chtít) schovávat. První kolo vyhrál. Všechno mu hrálo do karet. Ale životního triumfu se nedočkal. Druhou jízdu skončil ještě dříve, než Hirscher tu první. Zlato tak spadlo do klína veteránovi Myhrerovi.
Ženská kombinace jako přes kopírák. Krásnou jízdou ve sjezdu si Lindsey Vonnová zadělala na nádhernou rozlučku s olympiádou. Tak jsem jí přál, aby z toho bylo zlato!! Dopadla jako výše zmínění. Pár branek, a "good bye". Zlato brala Gisinová.

I biatlonová ženská štafeta byla pohromou pro sázkaře. Suverénní Němky (jeee, to jsem měl radost :D) v hrozné fujavici skončily hluboko v poli poražených. Naše holky ještě hlouběji. Biatlonový konec olympiády hořkne a hořkne... :(
A vítězky?
Bělorusky!!
Jestli tohle někdo vsadil, tak je magor, ale bohatý. Darja Domračevová získala čtvrté zlato. To žádná žena s malorážkou na lyžích před ní na olympiádě nedokázala. Doma teď mají s manželem Björndalenem dohromady 12 nejcennějších medailí. To asi žádný jiný pár nenasbíral. A jejich před dvěma lety narozená ratolest, malá Xenia, to má zadarmo!! Jestli ta začne trénovat... Snad se nedá, jak dneska předpověděla má nejdražší, na architektku :D

Dívat se na ženský hokej má smysl vždycky až ve finále. Tam postoupí zaručeně Kanada a USA a je to jediné utkání, které není dopředu jasné. Američanky vyhrály naposledy při premiéře v Naganu, potom vládly dlouhé roky Kanaďanky. Až dnes se zase hráčky z USA vrátily na trůn. Pusťte si ze záznamu nájezdy a závěrečnou radost vítězek! Nebudete litovat! Husina!!

Dnes je to přesně 20 let od nejslavnějšího dne české hokejové historie. Od finálové výhry Česka nad Ruskem a zisku zlata v Naganu. Můj bože, jak já bych si přál, aby to zítra dopadlo stejně!!
..a protože nepíšu žádný oficiální článek, ale jenom soukromý blog, kde můžu cintat cokoliv, co se mi zamane, tak závěrem přání na zítra:
KLUCI, NATRHNĚTE TĚM ZKURVENEJM RUSÁKŮM TY JEJICH RUDÝ PRDELE!!!

Komentáře

  1. kurvy bolsevicky,aspon ze si poslechnou nejakou olympijskou sragoru misto toho jejich okupacniho hnusu.
    jeste muzou podekovat putinovi jal ty dve mlady krasobruslarky,ze delal vse pro to aby mohli tak slavne zvitezit za bolshuju rasiju.
    nerekl bych,ze v nedeli odpo budu touzit po poslechu zachovej nam.hospodine

    OdpovědětVymazat

Okomentovat