Přichází doba šedi a nudy. Doba po Andreovi

Bohužel, už je to oficiální.
To, čeho se všichni fotbaloví fans napříč českou republikou (tedy až na ty, hlásící se ke klubu z pražské Letné, zvanému Sparta Praha a kdysi vítězícímu) báli, nakonec přišlo..
Andrea Stramaccioni, muž, který vnesl do nudného českého fotbalového prostředí svěží italský vítr, byl odvolán z funkce hlavního trenéra Sparty.
Zatlačme slzu.
Proč?
Tolik zajímavých jmen s tak neočekávanými výkony ještě žádný jiný lodivod do české ligy nepřivedl. Andrea byl dokonce velice laskavý a myslel na fanoušky. Aby se nabažili co největším počtem hráčů, všechny posily pravidelně střídal. Nikdy nebylo jasné, kdo bude nakonec hrát a drtivá většina utkání, v nichž by Sparta dříve vyhrála rozdílem třídy, bylo vyrovnaných až do posledních minut! A často i v konečném skóre! Co víc si přát??
A ty tiskové konference?
Ital vždy působil uhlazeným dojmem, důsledně dbal na svůj zevnějšek a jeho vystupování na pozápasových tiskových konferencích bylo něco, kvůli čemu stálo za to vyhledat dotyčné video nebo alespoň článek. A nikdy nezklamal. Nedbal na porážky, stále byl ochoten vysvětlovat, že vše přijde, že musí Sparta tvrdě pracovat a i hráči, které si vybral, musí hrát lépe. A oni hráli přesně tak, jak bych si to u letenského týmu představoval! Jen ti analfabeti ve sparťanském kotli nepochopili, že toto byla jediná správná cesta, kterou se rudý klub mohl vydat. Snažili se vyvíjet na vedení nátlak, aby byl Stramacconi odvolán, bojkotovali utkání, koupili trenérskému mágovi dokonce jednosměrnou zpáteční letenku..
Daniel Křetínský správně vydržel a v zimě poskytl Andreovi další prostředky na nové posily. Za to se mu kouč a jeho široký realizační tým také hezky odměnili! Sparta Praha vstoupila do jara třemi zápasy bez porážky!
Přesto, naprosto nepochopitelně, se v pondělí začaly šířit zaručené zvěsti o Italově konci. Do konce jsem věřil, že to bude pouza nějaká kachna pár závistivců, kteří nemohou přenést přes srdce, jak to Italovi v obleku sluší.
Ne. Kachna to nebyla.
Stramaccioni opravdu končí.
Začíná doba šedi a nudy, doba po Andreovi. Muži, který se zasloužil o popularitu české ligy více, než kterýkoliv trenér před ním. Na výsledky Sparty a na rozhovory po utkání se těšili lidé, kteří by jinak o český fotbalový prales nezavadili ani tkaničkou od boty..
Tomu je teď konec.
Pro český fotbal je to velká rána.
Nezbývá než doufat, že odkaz velkého Andrey Stramaccioniho bude ve Spartě fungovat dál. Jak co se týče herního projevu, tak výsledků.
Andreo, nikdy nezapomeneme!!!!



Komentáře