Úvod MS se šťastným koncem a se stupidním harmonogramem

Hned na začátek turnaje, v prestižním duelu s bývalými federálními bratry ze Slovenska, jsme si užili nečekané drama. Se šťastným koncem.
V utkání, které vypadalo přesně tak, jak se asi tak nějak dalo předpokládat. Český tým, na poslední chvíli poslepovaný, trpěl všemi těmi očekávanými nepřesnostmi v rozehrávce. Spolupráce často nefungovala, hráči si moc přesně nenahrávali, ale abych si trošku pobrečel, ani toho štěstí moc nebylo. Slováci si moc šancí nevytvořili, přesto vedli až téměř do konce 2:1. Jakobych v závěrečné, velmi dobré české třetině, sledoval déja vou z olympiády či předchozího MS. Téměř celou jsme jí strávili v útočné třetině, ale gólový efekt žádný. Už jsem nevěřil, to se přiznám bez mučení. O to sladší potom gól Nečase devět vteřin před koncem byl.
Nečase v televizi kritizovali, i Kyselárna mi po druhé třetině psal, že patří k těm, kteří ho zatím zklamali.
Co jste čekali? Že ve svém prvním dospělém zápase na MS nastřílí hattrick? Ano, nervozita byla patrná, ale proto snad na turnaj jel, aby se v co možná nejranějším věku otrkal a jednou (třeba) dotáhl tým za titulem, ne? Ve třetí třetině hrál naopak dobře a zaplať pánbůh, že se mu hned v prvním utkání povedla takováhle krásná věc. Dát ještě v prodloužení rozhodující gól, to by byla naprostá pohádka. Snad bude po tom nárazu na mantinel v pořádku.
Musím říct, že mě (opět) potěšil Kubalík a tvrdil jsem to už před olympiádou - to je hráč, který v tom našem marastu v zakončení je k nezaplacení. Celá Plekancova formace byla na jedničku. A když už jsem u těch jmen, čučel jsem, jak vyzrál Šulák. Hrál fakt dobře. Jinak po prvním zápase asi nemá cenu dělat nějaké závěry, turnaj bude ještě dlouhý. Potřebujeme se sehrát, to je jasné, tak jen doufám, že se nebudou příliš točit lajny.. Bruslařsky bychom na tom mohli být velice dobře.
Dnešní velmi těžce vydřená výhra české hráče určitě stála mnoho sil a obávám se, že zítra už od 16:15 proti Švédům to může být velkým problémem. Kdo ten rozpis turnaje vytvářel? A jaktože se nenašel v českém svazu odpovědný člověk, který by na IIHF protestoval, že takhle tedy ne?
Ze všech týmů na turnaji začínáme jako poslední. Dokonce začínáme až poté, co má Francie a Bělorusko odehrané dva duely... Končíme jako první. Hrajeme tři dvojzápasy a ani jednou nemáme dva dny volna. Proč rozpis naší skupiny v úvodu vypadal následovně?
Pá, 16:15 - Rus - Fra, 20:15 - Swe - Blr
So, 12:15 - Aut - Sui, 16:15 - Fra - Blr, 20:15 - Cze - Svk
Ne, 12:15 - Aut - Rus, 16:15 - Swe - Cze, 20:15 - Svk - Sui
Pozorně se na ten rozpis podívejte!!
Nic?
Tak ještě jednou!
Ano, už to vidíte? Bělorusko nastupuje v pátek od osmi a poté v sobotu od čtyř. Stejně tak Česko o den později. Proč se nehrál zápas Česko : Slovensko už v 16:15????????? Která kok...í hlava ten rozpis zápasů vytvořila?? Zaplať pánbůh za ty dva body, s tímhle harmonogramem zápasů by byla dnešní prohra vzhledem ke čtvrtfinále velkým problémem..
Držme chlapcům zítra palce, proti odpočatým Švédům to budou potřebovat! Za dnešní bojovný výkon palec nahoru!


Komentáře