Tenis v režimu MUTE. Kdo jede se mnou do fronty před kurty na Wimbledon?

Opravdu upřímně by mě zajímalo, jestli Maria Šarapovová nebo Simona Halepová někdy koukají na záznamy svých utkání.
A jestli ano, tak jestli si je pouští se zvukem.
A pokud si je pouští se zvukem, tak zdali si během toho řeknou: "Proboha, já ale řvu, to je hnus, to se nedá poslouchat!" Anebo naopak: "To ale parádně křičím, jsem na sebe pyšná!!"
Jestli platí druhá varianta, tak jsou to slovy klasika Štrosmajera "kráááávy nebeskééé!!" Sledování jejich utkání s jiným módem než přeškrtnutým reproduktorem vlevo dole na obrazovce (záleží na tom, kde se to na televizi zobrazuje vám) je téměř nemožné. Já konkrétně, se soustředit na výměny a na stav gamu, jakmile je zvuk nahlas, fakt nedokážu.
Včera jsem bez zvuku kvůli tomu se zálibou sledoval, jak Maria dostává klepec od Muguruzové, přestože nesympatickou Španělku taky nemám jakkoliv v lásce. Večer jsem nedopatřením viděl jednu výměnu se zvukem a ke své hrůze zjistil, že Garbiňe se ruské siréně co do hlasitosti téměř vyrovnala.
Dnešní semifinále Halep : Muguruza si tedy večer ze záznamu dám opět v režimu MUTE, nedá se nic dělat...
Jak dopadnou ve svých semifinále Rafa se Schwartzmannem a Del Potro s Čiličem zatím kvůli včerejšímu dešti a stálé neschopnosti Francouzů zastřešit kurt Philippa Chatriera ještě nevím. (vy už možná jo, já si to nechám na večer..) Osobně bych si přál finále Nadal : Thiem a Rakušana v co nejlepším rozpoložení, aby to byl boj dlouhý a dramatický. S koncem v podobě jedenáctého Rafova zářezu na oranžové antuce..

Loni jsme byli na RG osobně, letos jsem si říkal, že vzhledem ke čtyřem volným dnům na začátku července by byla ideální cesta na Wimbledon, ale matně jsem si z loňska pamatoval, že získání vstupenky na londýnský turnaj není narozdíl od jednoduchého online ticketingu French Open nic jednoduchého.
Včera večer jsem se do toho tedy zakoukal pořádně, že by třeba...
A chachá!! Teď pozorně čtěte, to se pobavíte.
K Wimbledonským lístkům se dá dostat čtyřmi způsoby:
1) veřejným slosováním - od září do prosince PŘEDCHOZÍHO roku přichází doba, kdy se zasílají žádosti o přidělení vstupenky. Angličané dokonce musí doručit do All England Clubu obálku se žádostí, zbytek světa může svou žádost zaslat online. Jeden člověk může objednat maximálně 2 lístky! Neobjednáváte na konkrétní den a konkrétní kurt. Prostě lístek. Od února začínají několikerá kola losování a vy dostanete informaci, zdali jste byli mezi těmi šťastlivci, co byli vylosováni (můžete jí dostat klidně až v červnu). Máte-li štěstí, dostanete 2 lístky na jeden ze dnů a jeden z kurtů.
2) stoupnete si do fronty před areál - každý den od 8 h se otevírají pokladny, kde je 500 lístků na tři největší kurty a dalších 6000 na ostatní kurty (kde se od druhého týdne hrají víceméně už jenom čtyřhry..) na ten daný den. Ve frontě dostanete číslo, abyste nepředbíhali. Lidé většinou stanují už od předchozího večera. Ze zkušeností těch, kteří sdělovali na různých fórech své zážitky z této fronty, se člověk, který se zařadí "až" kolem sedmé hodiny ranní, dostane do areálu kolem druhé odpoledne a lístky na hlavní kurty už nejsou. Jste-li ve frontě (a se stanem) již od předchozího večera, pak šanci na tři hlavní dvorce máte docela velkou.
3) zažádáte si písemně All England Club o drahý balíček v němž je vstupenka, ubytování, jídlo a pohyb ve VIP prostorách - jelikož se ceny balíčků pohybují v rozmezí 500 - 5000 liber na jeden den, a i tyto žádosti se losují, není dále třeba se touto možností zabývat. Je to kategorie "nereálné".
4) stoupnete si do fronty před areál v odpolední hodině - návštěvníci, kteří opustí areál dříve, než před koncem dne, házejí své lístky do schránek a tyto jsou opětovně distribuovány pro odpolední návštěvníky. Pokladny se otevírají po páté hodině a máte-li štěstí a v Londýně zrovna neprší, stihnete cca 3 odpolední hodinky na různých kurtech. Tyto vstupenky jsou nejlevnější, na vnější kurty seženete i pod 20 liber.
Přijde vám to postavené na hlavu?
Tož tedy vězte, že je to tradice už od prvního ročníku z roku 1877. No a když je v Anglii něco tradicí...
Tak co, kdo to se mnou zkusí? :D Čekat půl roku na vylosování nebo už si rovnou zaplatit letenky, připravit stan, a jít moknout celý den do fronty před areál aby se pak třeba dostal do areálu na dvě, tři hodinky?

Komentáře

Okomentovat