WORLD CUP BLOG - Den 12

Naprosto nechutná záležitost. Parodie na inteligenci druhu homo sapiens. Napadá mě spousta dalších příměrů, když si vybavím večerní počínání reprezentantů Íránu. Jejich vzájemný přímý souboj s Portugalci o postup ze skupiny byl možná dramatický, ale byla to tak neskutečná antireklama na současné chování fotbalistů, že hůř už snad být nemůže.
Už v předchozím duelu se Španěly se reprezentace islámské země "předvedla" svým poleháváním a zdržováním, když se snažila udržet remízu. Když dostala gól, najednou ukázala, že kdyby se soustředila na fotbal, nebylo to zlé.
Bylo mi jasné, že to v přímém souboji o postup bude přehlídka diskutérů, ale tohle už bylo moc. Každý souboj a šest kotrmelců zasaženého a následně šest horkých hlav u rozhodčího. Oni se i Portugalci mohou pochlubit rozumuprostými jedinci (že, Pepé?) a rovněž se nezdráhají stále diskutovat a přehrávat spoustu situací, ale včera narazili na ještě větší kalibr, než jsou oni sami. Může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že Íránec stojí deset centimetrů od rozhodčího a máchá mu výhrůžně před obličejem ukazováčkem, asi jako když zabloudíte do toho nejtemnějšího parku v severních Čechách a tam dostanete od kohosi najevo, že: "Jestly nemáž prachy nebo huleňý, tak tě zbyjem, more!!"?? To si to ti rozhodčí fakt mají nechat líbit? O kolik se protáhl ten druhý poločas, když po každém teatrálním pádu jednoho z nich se ta íránská verbež hned sesypala na arbitra a ukazovala obdélník na znamení videokontroly? A do toho Portugalec (!) Queiroz na lavičce Íránu, který místo aby svým svěřencům dodal trochu klidu a nadhledu, se tam rozčiluje a gestikuluje stejně jako ti bezmozci v dresech? Tečku tomu dodal rozhovorem po utkání, kdy tento uhádaný a uzdržovaný duel s minimem fotbalové krásy (výjimkou budiž nádherná Quaresmova trefa) označil jako "naprosto úchvatný, hodný finále"!!!!. :D :D Komik!!
Díky bohu (a teď nemyslím Alláha), že se na tento otřesný ansámbl s absencí jakékoliv nejen fotbalové inteligence už letos na turnaji nebudu muset dívat. Pliv!!!
Svůj den neměla ani Kristýnka. Sice si zase dokázala dojít pro penaltu, ale tu nedala a je opravdu s podivem, proč se nenajde trenér, který nastolí nejen v portugalském nároďáku, ale i Realu pořádek, aby s tou svojí bilancí sotva 60% úspěšnosti už na pokutové kopy nechodila. Stejné je to i s trestnými kopy. Proti Španělům z něho dal Ronaldo gól snad po sto padesáti letech, přesto je kope i v klubu téměř všechny. A to má "bílý balet" z Madridu v týmu Balea, Kroose, Modriče... Včera se narcis dokonce chvilku obával vyloučení, ale to by byl skandál, protože se spíše vyhýbal soupeři, který se potom děvkovsky sesunul k zemi. Žlutou měl vyfasovat nejen CR7, ale i ten "záchvat" z Íránu..
Jestliže dvě první videorozhodnutí mi přišla správná, to poslední, kdy se míč sotva dotkl Cédricovy ruky ve výskoku, bylo nesmyslné. Nezměnil se ani směr, ani rychlost balónu. Ta teč do ruky neměla jakýkoliv vliv na hru (tedy nepočítáme-li za hru okamžité horkokrevné reakce zvěře z Íránu..). Jestli chce FIFA, aby za každý takhle těžko hlídatelný dotyk s rukou ve vápně následoval trest v podobě pentle a tedy téměř jistého gólu, pak se můžeme rozloučit s nějakou útočnou snahou hráčů. Budou prostě cpát míč do výšky rukou bránícího týmu a pak se srocovat u rozhodčího a doufat, že to jednou vyjde. Ne, tohle prostě penalta být nemůže, sorry. A teď to neříkám proto, že jsem měl v tipovačce výsledek 1:0 a ZASE přišel o tři body dávno po uplynutí základní hrací doby. Letos na MS již popáté..
Skupinu B nakonec díky nastavenému času v obou souběžných zápasech, kdy Portugalci inkasovali a Španělé (taky díky videu) v nečekaně nezvládnutém zápase s Marokem alespoň vyrovnali, vyhrál právě Iniestův tým. Vítěze čeká Rusko, naproti tomu Kristýnka a její družina jdou na Uruguayce. Ti alespoň ve třetím duelu s Rusy trošku napravili dojem ze své jinak prozatím mdlé hry.
Jen si představte ten zápas Uruguaye s Portugalci. Oba týmy se kopou za uši, mají víc diskutérů než hráčů s IQ alespoň 90 a tutově budou myslet hlavně na zadní vrátka. To si zase užijeme... Škoda, že nemůžou vypadnout oba dva..

Komentáře

  1. Len poznámka - Irán nie je "arabská zeme"...to je dost podtstatny fail...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat