WORLD CUP BLOG - Den 13


Leo to zvládl! Tedy zatím…
Co? A proč zrovna Leo Messi?
Argentina byla nad propastí. Soudě podle pohledů do publika, ať už kamery zabíraly Maradonu (ten toho požil během utkání nejspíš toliko, že mu dle dostupných informací museli ze stadionu pomáhat zdravotníci - Diego, už to neber!!!) či ostatní fans, nebo dle všech dostupných zpráv z jihoamerické země se sluncem na vlajce, by se konec už po základní skupině rovnal naprosté celonárodní katastrofě. Vydřená výhra nad Nigérií tento nejdříve možný konec na fotbalovém Mundialu odvrátila.
No a Leo z toho důvodu, že na nikoho jiného, nežli na Messiho, by se předčasné a pro Argentince toliko potupné vyřazení, nesvádělo.
Je to až komické, když čtete některé zprávy třeba právě z Argentiny. Kolikrát ve mně (i když je mi samozřejmě jasné, že ne vždy „celý národ“ opravdu znamená celý národ) všechny ty informace, co se během mistrovství světa v jihoamerické zemi děje, vyvolávají pocit, že tam nemůže být snad jediný příčetně smýšlející jedinec.. Porážka 0:3 a už se pálí Messiho dresy.. Kdyby se to teď otočilo a Argentina celý turnaj třeba vyhrála, bude ta stejná horká hlava líbat Leovu fotografii a se slzami v očích a hlavou otočenou k nebesům děkovat, že se malý několikanásobný držitel Zlatého míče narodil..
K samotnému zápasu je nutno říct, že Argentinci jen na několik málo minut opustili své jinak nejspíš v jejich hře neodvratně zakořeněné futsalové tempo. I v době, kdy potřebovali nutně po vymyšlené penaltě pro Nigérii opět dobýt ztracené vedení, se sprintem pohybovali maximálně dva až tři hráči, zbytek chodil. Těžko říct, co od nich čekat dál, ale jestli sestavu opravdu tvoří místo trenéra Messi a Mascherano, pak to musí být v kabině opravdu divočina. Proč chlapci stále přehlíží podle mě jednoho z nejlepších současných Argentinců, Dybalu, který by nepochybně jejich statickou hru rozhýbal, to pro mě zůstává záhadou.

Kdo poctivě čte mé plky, určitě si vzpomene, co jsem avizoval před zápasem Francie : Dánsko, v němž oběma stačila k postupu remíza. A to, že ve fotbale prostě platí jedno specifikum – potřebují-li opravdu oba týmy ve vzájemném klání k postupu nějaký výsledek, nejlépe remízu, můžete vsadit barák, že to tak dopadne. Sázka na kříž v kurzu 2,65 mi přinesla čistých 1650,-. Bál jsem se vsadit na 0:0 v kurzu 5,60, protože jsem alespoň doufal, že se oba týmy budou svou trapnou snahu o remízu snažit třeba nějak zakrýt a alespoň si dají každý po gólu. Ale kdepak. Co jim je do toho, že za nimi do Ruska cestovaly desetitisíce fanoušků, kteří zaplatili nemalé vstupné.. FIFA by měla povinně všem lidem na stadionu peníze za lístky vrátit i s omluvným dopisem. A potom to vyúčtovat dánskému a francouzskému svazu. Hnus. Francie navíc stejnou habaďůru udělala již podruhé za sebou. V posledním skupinovém zápase Eura před dvěma lety jim se Švýcary rovněž stačila remíza.No a výsledek byl? Ano, hádáte správně.. 0:0. Kéž by hned v dalším kole za tuhle trapárnu vypadli. Ze srdce bych jim to přál…

Komentáře