WORLD CUP BLOG - Den 6, 7

1:0 posedmé...
1:0 poosmé...
1:0 podeváté...
ZRUŠTE FOTBAL!!!
Příšerný sport. Naprosto nechápu, co tolik lidí (včetně blba, co píše tyto řádky) k tomuto jedinému míčovému sportu, kde je defenziva a heslo "ubránit" daleko důležitější, než "přestřílet", táhne. Zlatá házená. Zlatý basket. Vodní pólo.. Hokej. Tam se vám nikdy nemůže stát, že po téměř pěti hodinách sledování tří zápasů uvidíte v každém ubohý jediný gól a neustále zdržující individua.
Moc děkuji tátovi, který, i přes můj původní hněv, že tato akce musí připadnout zrovna na ten jediný týden v roce, kdy od dvou hodin až do večera potřebuji sledovat debilitu, jakou je MS ve fotbale, potřeboval pomoci se zastřihnutím košatého zahradního smrku. Musel jsem tak všechny tři zápasy sledovat zhruba od čtvrt na sedm ze záznamu. A mohl tak těch 98% nudných pasáží občas přetočit..
Gólová bilance letošního MS je "úsměvná". Devětkrát z dvaceti utkání trapných 1:0. Ano, já vím, že pro ryze pozitivní jedince je to ještě dobré a může být hůře, třeba 0:0. Ale nezapomeňte, že nás čekají ještě vyřazovací zápasy a můžete si být jisti, že pro tento úchvatný výsledek bude právě ona play off fáze ideální. Určitě si bezgólových trháků užijeme dosytosti.
Obranné myšlení týmů ještě umocňuje fakt, že z těch prozatímních 45ti branek, co v Rusku padlo, jich plných 23 (!!!, tedy více než polovina!!!) padla ze standartních situací. Z penalt (už 8), z rohů či trestných kopů. Pětkrát (což je také historický unikát) k tomu navíc skórujícímu týmu pomohl soupeřův hráč vlastním gólem.
Jedním slovem - mizérie!
ZRUŠTE FOTBAL!!!
Anebo zaveďte přerušovanou čáru cca 35 metrů od vlastní branky, za níž se povinně budou vždy muset pohybovat alespoň tři hráči bránícího týmu!

To, co včera večer předváděli Íránci proti Španělům, to byla klasická ukázka toho, kam vede moderní fotbal, hraje-li slabší proti favoritovi. Žádná myšlenka na útok, jen bránit, zdržovat, a neskutečně trapně simulovat. Tak jsem si přál, aby dostali góla a když se tam málem umačkali radostí po ofsajdovém vyrovnání a po minutě zjistili, že branka neplatí, musel jsem si s komentátory notovat to o té karmě.. Kam se na Íránce, Tunisany a odpoledne Maročany hrabou Italové a Řekové. Povolání rozhodčího musí být vlastně job pro ryzí flegmatiky. Protože vydržet ty okamžiky, když se po každém kontaktu někdo svíjí, jak kdybyste mu najeli na chodidlo dodávkou, aby po vynuceném přerušení opět vyskočil na nohy a nebo když se kolem vás po každém písknutí srocují všemožně nagelované a potetované primadony s neustálým mácháním rukama.. Páni rozhodčí, máte můj obdiv, že tohle dokážete přejít. Já bych to pískat nemohl, dohrávalo by se 7 na 7. A pan Šumný už vůbec ne, ten by dával žluté karty už v tunelu při nástupu, a to za účesy...
Nečekal bych, že zrovna tohle napíšu, ale zaplať pánbůh, že na MS jsou Rusáci a že zatím hrajou, to co hrajou. Osm gólů a třeba druhý poločas proti Egyptu, to byl konečně mač, který bavil. Těšil jsem se, že se to takhle rozjede i dál, ale středa mě zase uzemnila. Přeci jen se jedná o fotbal..
Á propos - zaregistrovali jste, jak jsem se zase tipérsky projevil? Kolumbie a Polsko favorité.. A oba porážky? Ta kolumbijská byla způsobená jediným okamžikem, už po dvou minutách hry, kdy v pokutovém území střelu, mířící do brány, zasáhl záložník Sanchez rukou. Penalta a ještě celý zápas o deseti. Proč se tento dvojí trest nezruší? Anebo víte, co?
Rovnou ZRUŠTE FOTBAL!!!

Komentáře