WORLD CUP BLOG, Den 8

Dobře jim tak!!!
Už před čtyřmi lety mě argentinská hra a celkové chování na hřišti pila krev, a to jsem se do té doby považoval za jejich fanouška. Na všech předchozích mistrovstvích jsem jim fandil, a i letos doufal, že se mi jejich hra bude líbit... Ale hrají ještě hůř, než před čtyřmi lety, kdy se bohužel protrpěli přes jedno prodloužení a jeden penaltový rozstřel až do finále..
Včera večer byli za svojí herní neschopnost a trapné neustálé diskutování po zásluze potrestání. Tři góly v druhém poločase od Chorvatů srazily argentinské šance na postup do roviny teorie. Lionel se už asi titulu nedočká. Jeho současná družina i forma jeho samotného na to prostě není...
Z party kolem Modriče a Rakitiče se teď v diskuzích dělá favorit mistrovství, ale já bych to raději brzdil. Známe jejich mentalitu. Kdyby to byla včera Argentina, která by se náhodně dostala do vedení (a po nevídaném kiksu brankáře úvodní gól Rebiče nic jiného než štěstí nebylo), viděli bychom v podání Chorvatů nejspíše podobné vztekání a nervozitu, jako u jihoameričanů. Ale potěšili, to zase jooo... A Modrič ukázal, že je to opravdu pan hráč! Pro mě zatím jeden z kandidátů na nejlepšího borce mistrovství.



Přiznám se, že už jsem si v hlavně psal závěrečnou blogovou řeč, protože po jubilejním desátém JEDNA NULA (píšu schválně písmem, neboť klávesy s těmito čísly už mi v sotva polovině základních skupin nefungují, jak jsou opotřebované!!!!) a dalším vyčkávacím výkonu favorita při těsném vedení (Francie : Peru) mi přišlo jako nejlepší nápad dále se dietním turnajem nezabývat a neplýtvat další půlhodinu ranního času smýšlením těchto zbytečných řádků, v nichž se stejně nedá psát o ničem novém, protože to, že je fotbal nuda a že ho hrají primadony, není nutné připomínat den co den. Chorvatské tři góly v druhém poločase mou závěrečnou pohřební World Cup řeč tedy ještě oddálily.

Dnes odjíždíme zase na celý víkend do Žďárku a v přicházejícím podzimním počasí mojí zlost nad trapnými výkony alespoň otupí šedesátilitrový soudek.

Btw - ruský turnaj je zatím soumrakem jihoameričanů. Peru už je ze hry, a nic na tom nemění ani neustálé vyzdvihování komentátorů nad jejich hrou. Zas takový zázrak to pánové nebyl. Góla nedali, a že měli pár šancí... To je toho.. Kolumbii po úvodní porážce s Japonci taky teče do bot a Argentina musí dnes držet palce Nigérii a potom se jí snažit porazit vzhledem k zatím o tři góly pasivnímu skóre co nejvíce, aby ještě udržela tu momentálně minimální naději. Jak ale tenhle soubor vzteklých narcisů chce někomu dát víc gólů, to by mě zajímalo... Bohužel postupuje Uruguay, ale po dvou protrpěných výhrách 1:0 po brankách z rohů snad ve dvou nejhorších zápasech turnaje. Dnes se představí Brazilci, kteří na úvod taky nepřesvědčili a pokud to ani ve druhém zápase s Kostarikou nezvládnou, bude hrozit velký jihoamerický fotbalový kolaps. A to, že by postoupil jen jeden tým a to ještě opravdu mátožná Uruguay, která doufám okamžitě v play off vypadne.

A ještě jedna věcná - po dvou zápasech ve skupině C je Francie po dvou výhrách jasným postupujícím a Dánům na druhém místě se čtyřmi body stačí k jistotě remíza. Tyhle dvě země hrají v posledním kole spolu. Schválně - je vůbec reálná šance, že v dnešním "férovém" fotbalovém světě se může stát, že vzájemný souboj nedopadne nerozhodně? Řekl bych, že NEMŮŽE..

Komentáře