Hlavně tu hlavu!!!

Fantazie!!
To, co předvádí dvě nejlepší české tenistky na letošním prvním grandslamovém podniku sezóny, by se dalo nazvat mnoha dalšími superlativy. Válec! Jízda! Suverenita!
Užívejme si to.
Víme už dlouho, že Karolína Plíšková a Petra Kvitová v sobě mají potenciál dokázat velké tenisové věci. Navíc, když současný ženský tenis nemá jednu, dvě dominy, které by nepustily čuchnout ke slávě nikoho jiného. Naopak. Momentálně může vyhrát velký turnaj 10 - 12 hráček. A tak jsme mohli tolikrát žehrat, že jim v cestě k vavřínům stála jen a jen jejich vlastní hlava.
Letos to v Austrálii je všechno až neuvěřitelně jinak.
Karolína Plíšková byla nejednou schopná otráveně odchodit zápas (nebo se nám to alespoň u televize tak zdálo), kdy jí to prostě nešlo a prostě ne a ne přepnout do módu, kdy soupeřku zmáčkne. Dnes nad ránem středoevropského času ale vyprovodila z kurtu MATKU, nacpanou v přiléhavých zelených žabích šatech, které sice vypadaly, jako by je šili na její asi o 30 kilo lehčí sestru, ale to jejímu egu viditelně problém nedělá. Karolína vyhrála, přestože byla na pokraji vyřazení a prohrávala 1:5. To, jak v Melbourne vybojovala dva vyrovnané zápasy, až bralo dech! K tomu přidala další tři jednoznačné výhry a cca od 6té zítřejší ranní našeho času se s šampionkou loňského US Open, Japonskou Osakovou, utká o své druhé životní grandslamové finále.
Pokud by se zadařilo, mohlo by dojít z českého pohledu k historickému momentu. V druhé polovině pavouka se totiž bude hrát semifinále mezi Petrou Kvitovou a neznámou Američankou Collinsovou.
Od června 2014, kdy dobyla svůj druhý wimbledonský titul, Petra v žádném grandslamovém semi nebyla. Slastný okamžik zažívá po čtyřech a půl letech, a hlavně poprvé ve své, jak říká, "druhé kariéře". Nejpůsobivější na tom všem je ale fakt, jakým způsobem mezi nejlepší čtyři prošla. Bez ztráty setu. Dokonce bez jediného vyrovnaného setu. A hlavně, a to bych podrthl, bez své obvyklé půlhodinky, kdy je ze stavu 6:1 a 2:0 a naprosté dominance najednou stav 6:1, 3:6, 1:5, beznadějný výraz a 30 vyhozených míčů za lajnu. Nerad bych to zakřiknul.. Pořád je to jenom žena, a jenom Petra Kvitová. Ale když už je takhle rozjetá, vypadá naprosto nezastavitelně, až si člověk těžko připouští, že by se to mohlo zvrtnout.
K sobotnímu obědu bychom mohli dostat naprosto pohádkové menu made in Czech - Plíšková : Kvitová. Věřme, že obě občas labilní slečny mají teď hlavu nastavenou tak, že na to mají.
A pokud k ryze českému finále nedojde, nevadí. Hlavně, ať to v mysli alespoň jedné z nich nepřepne do toho jejich režimu "ZMAR".
Zejména Petra, dodrží-li trend svojí hry z dosavadního průběhu turnaje, je velkému, a možná už i pro některé české fanoušky nedosažitelnému, triumfu, opravdu blízko.
Tak holky, udržet hlavně tu hlavu!!! Hlavně TU HLAVU!!!

Komentáře