#twitterblog


Spousta sportu, ale žádný Milius Blog po dlouhé 4 týdny.
Omlouvám se. Tím arktickým dubnem a prozatím i květnem mi prostě zamrzly ruce. Jako nápravu zvolím trochu netradiční formu, takový malý #twitterblog, tedy kratší komenty k většímu množství událostí, neb jak píšu v první větě, neudálo se toho málo.

*************
V pondělí dorazila z Turecka mrazivá zpráva. Josef Šural nepřežil autonehodu. Co hůř, jako jediný z celé posádky. Teď už je jedno, jestli si odepnul bezpečnostní pásy na chvilku, nebo tak jel celou dobu, život už mu to nevrátí.
Kdyby bývalo #kabelce Danielovi nebylo líto nějakého toho statisíce navíc, které napumpoval do toho napomádovaného Itala, do všech těch Kayů, Kangů, Mavubů a Ben Chaimů, a ocenil i léta poměrně dobře sloužícího Šurala podobnými penězi, mohl teď ještě v Praze bojovat se Spartou v nadstavbě. Ale to jsou #kdyby..
#HYENY novináři vydávali jeden článek za druhým, co kdo o Pepovi říkal a jaký byl, a nezapomněli pod žádný dát video manželky, kterak se dvěma malými ratolestmi míří do nemocnice. Je vidět, kam ta žurnalistika upadá. Dnes je to hlavně o počtu #kliknuti na článek za každou cenu, hlavně být co nejsenzačnější. Proto ty kolikrát pompézní nadpisy a v obsahu skutek utek. #hyeny #amateri

*************
Držel jsem palce @liverpoolfc, aby vyhrál jak Premier League, tak Ligu mistrů. Bohužel, reálně hrozí, že nakonec nedobude ani jedno. A to ve středu na Nou Campu sehrál zápas na remízu, jeho průběh byl naprosto vyrovnaný, přesto je před odvetou rozhodnuto. No jo, no... Holt @leomessi je pořád jen jeden.

*************
Jasno o mistrovi je pravděpodobně už i v Německu. #borussiadortmund poslední naději na titul ztratila minulý víkend proti Schalke. Doma dostala za dva skluzy dvě červené během čtyř minut. Stejný osud potkal v Premier League následující víkend i @spursofficial (tedy Tottenham). Nikdo se s nimi nepáral. Slavným jménům navzdory. Jaký to kontrast s #ceskyprales. Tam se nevylučuje asi ani za zlámané nohy. Jinak si odvolanou červenou pro Frýdka s posledního pohárového derby a rovněž další neudělené pro Costu a Van Burena vysvětlit nedokážu..

*************
#ceskyprales má za sebou první kolo nadstavby. Opravdu s úctou se k němu postavily @fkteplice. Vždy jsem patřil k jeho fanouškům, tentokrát jsem se ale v Srbicích na křižovatce, protože jsem kvůli přezutí gum nestihl začátek, podíval na livescore a tam: 5. minuta - 0:2. Následovala otočka a směr zpět Ústí a hospoda U Vlastence se společností pana Šumného. Tam jsem viděl poločasový výsledek a nemohl jsem věřit tomu, jak je v dnešní době možné, že někdo takto vypustí zápas.
Prý #profesionalove.. Pche.. Přitom by stačilo málo. Nechápu, co je na tom za problém. Standartní plat 30000,- měsíčně, za každou výhru 20000,- a remízu 8000,-. Při čtyřech kolech za měsíc by to znamenalo při dobré formě i 110000,-.. To byste viděli ty výkony..
Teplický klub tím jen korunoval svůj přístup k českému fotbalu. Mají to na salámu, sportovní koncepce žádná, ambice jakbysmet, na fanoušky hází těžký bobek (nechtěl jsem psát #hovno, i když to je v tomto případě možná vhodnější). Pohled do hlediště začíná být podobný jako na Dukle nebo v Příbrami. Ale viditelně to nikoho netrápí..
Jako Váš dlouho zkoušený fanda mám pro vás jediný vzkaz: Slušel by vám #sestup.

*************
Slavii zavřeli kvůli pyrotechnice #tribunasever, tedy místo pro nejhlučnější fans. Fanoušci Sparty (#smrtsparte) nemůžou na dva venkovní zápasy. Oba případy vychází čirou náhodou tak, že zvýhodněná nepřítomností fans je @fcviktoriaplzen. Jaká to náhoda. Jen je zajímavé, že jediné zranění dělbuchem, o kterém z letošní sezóny vím, bylo způsobeno fandy Plzně.
Zase fouká ze západu nějaký zvláštní vítr... Jsem zvědav, čeho se dočkáme v zápase Slavie s Plzní.. Bude zase nějaké zajímavé videorozhodnutí? #zumpa

*************
#msvhokeji se nezadržitelně blíží. @carlsonhockeygames v Brně, kde už jsme mohli vidět v plné parádě finální sestavu na MS (kromě @jakubvranaa), mi způsobily opětovný #flashback. Aktivní hra českého národního týmu s absencí gólů.. Kolikrát už jsem to za posledních 8 let jenom viděl... @nhlbruins a @sanjosesharks na 80% postoupí do dalšího kola Stanley Cupu a tak přijde Miloš Říha o plánovaný první útok.
Asi to zase z českých holí nebudou žádné kanonády, ale to už jsme si zvykli. Tak držme palce, ať se v tom hlavním zápase, 23. května, sejde všechno. Štěstí, aktuální forma a špatný den pro soupeře.

*************
Parapara!!! To asi nikdo nečekal, že v Ostravě se lidi takhle zblázní a zaplní halu pro MS v #parahokej. Doufám, že si to kluci užili, protože tohle vlilo slzy do očí i soupeřům.
Až zase budeme nadávat, jak se u nás neumí fandit, tak si na to vzpomeňme. Kdepak, Češi fandit umí. A to, že holt máme prázdné fotbalové stadiony je jen tím, jakou pověst si tenhle sport u nás získal..

*************
Včera se běžel 25. #prazskymaraton. Zúčastnit se měla původně i má maličkost @milius.jogo, ale arktické teploty a z nich pramenící zánět přůdušek #No6 (slovy ŠEST) za posledního tři čtvrtě roku byl proti. Ale @honzikrovensky si jako můj zástup počínal o hodinu rychleji, než bych to měl já. Nepotřeboval ani 4 hoďky! #respekt
Každopádně: #emigrace #thajsko #recko #prostetropy a #more.
Kdybyste kdokoliv věděl o práci v tropických či středomořských destinacích, hned dejte vědět. Nic neumím, všechno se naučím.
#jebatzimu 

Komentáře