Srdcařství? Je rok 2019!

Nico Stanciu včera oficiálně přestoupil do Slavie. Po roce, který strávil ve Spartě a půl roce v Al Ahlí se mu zastesklo po Praze a máme ho tu zase zpátky. Jen bude nastupovat v sešívaném dresu rivala a ne v rudém.
Některým hysterickým komentářům navzdory - nic lepšího, než podobný třaskavý transfer, se v té naší "kapr Berbr cinklý lize" ani nemohlo stát. Česká nejvyšší soutěž, která svým barážovým finišem opět ukázala, že nestojí za to se kvůli ní jakkoliv vzrušovat, bude mít alespoň o náboj postaráno. Nestranný fanda může být rád, že tu bude mít takového hráče (jakkoliv není jisté kdy zase poputuje jinam), Slávisti se mohou těšít na jeho hru a doufat, že jim "neroz***dá" kabinu, a Sparťani se mohou vztekat anebo to přijmout jako fakt. Fakt, který v dnešním fotbalovém světě není ničím překvapivým.
Anebo si opravdu ještě někteří myslíte, že srdcařství je v roce 2019 pojem, který do přepláceného fotbalového prostředí patří? Máte snad pocit, že i vy byste svému zaměstnavateli řekli: "Mám nabídku za 80 tisíc měsíčně, ale já tu za těch 30 tisíc zůstanu, protože to tu mám rád?"
Bullshit!
Nic takového neuděláte.
Fotbalová kariéra trvá průměrně 15 let. Za tu dobu se musí hráč zabezpečit do konce života a když vám někde nabídnou pětkrát víc, přestanete si pamatovat, co jste sliboval před deseti minutami a vyrážíte vstříc lepším (bohatším) zítřkům.
Někdo může namítnout: "Tak proč hlásil, že zůstane ve Spartě, než s ní získá titul?"
Odpověď je jasná. Protože prostě něco říct musí. Od největších hvězd týmů se očekávají nějaká významná prohlášení a oni kolikrát pod tlakem okolí i emocí k takovým výrokům jednoduše sklouznou. Fotbalisté navíc zřídkakdy oplývají nějakou výraznou intelektuální výbavou.
Proto neberme vážně to, co vypustí z úst a radujme se z jejich fotbalových kousků, dokud tu jsou. Za půlroku už tu prostě nebudou, neb přistane nějaká lepší nabídka z jiného klubu "s nejlepšími fanoušky na světě" a jdou "vyhrát trofej" o dům dál. Můžete je nazývat žoldáky, ale dělají jen svou práci. Stejně jako my.
Ať už bude Nico ve Slavii jakkoliv dlouho, pomůže-li jí v srpnu do hlavní fáze Ligy mistrů, jeho příchod se vyplatí.
A na ten náš prales, který smrdí žumpou, je alespoň z nějakého důvodu proč zajít.

Komentáře

  1. Jenom jedna technická, proč se musí fotbalisti zabezpečit do konce života? To jako po konci kariéry už nemohou nikdy nijak pracovat?

    OdpovědětVymazat
  2. Tenis - kurzové sázení, velmi spolehlivé informace
    https://netese.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat