Nečekané... Karviná v karanténě. Aneb diletantsví v českém fotbale.

  Tak se nám Jarda Starka možná dočká! Jeho Příbram se udrží v lize, jak jinak, než nesportovní cestou. Protože troubové z týmu Karviné si nechají vesele mezi hráče 1. mužstva courat nějakého kondičního trenéra mládeže, co chodí do OKD, který nakazí tři z nich tím smrtelným virem, co jej teď všichni tak bedlivě sledujeme a bereme jako důvod k panice..
  No..
  Taky jste si byli téměř jistí, že až skutečně někomu poteče v české lize do bot, najdou se u něj nakažení s covidem? Musím se přiznat - jakmile jsem viděl, že na karvinsku je lokální ohnisko, první, co mě napadlo, bylo: "Sestupem ohrožená Karviná zařídí nedohrání ligy."
  A máme to tu.
  Naštěstí by se to snad nemělo týkat skupiny o titul, kde by to vzhledem k již dosaženému titulu Slavie bylo opravdu absurdní.
  Ale i tak se zase ukazuje, jaké to máme "perzóny" v našem fotbale. Starka z poslední Příbrami, který už před restartem soutěže všemožně orodoval, aby se liga nedohrála (co na tom, že fotbal je hlavně HRA), se hned po oznámení problému z Karviné a dočasného pozastavení skupiny o udržení, vyjádřil, že: "Je nadšený. Když se liga nedohraje, tak nespadneme." Hned se začal ohánět dalšími fakty, že prodloužení soutěže nepřipadá v úvahu apod., jedním z argumentů bylo: "Lidé budou na dovolené..." Tyyy voleee, on se už ani nesnaží předstírat, že mu je jakékoliv nesportovní setrvání v soutěži proti srsti. Už je to taková hroší kůže, že se k tomu hlásí veřejně!! To by se jeden po..... (dejte si místo teček to, kudy vám to jde častěji, jestli vrchem nebo spodem..)
  Facku by měli dostat i všichni ve vedení Karviné. I když, ti jen využili toho, jaké podmínky nastavila LFA (ligová fotbalová asociace). Nechat volně mezi hráči kondičního trenéra mládeže, o němž věděli, že chodí do momentálně největšího ohniska koronavirové nákazy, do dolů OKD, to nemohl být omyl. To muselo být naprosto vědomé. Fakt by mě zajímalo, jestli se bedlivě snažili přinést virus do kabiny už třeba před koncem základní části, nebo se k tomu rozhodli až teď, když už vědí, že minimálně baráž se jim nevyhne.
  Úplně největšími debily jsou ale členové LFA v čele se Svobodou, kteří vypracovali dokument s podmínkami a pravidly dohrání ligy. Proč v něm není uvedeno, že jestli si některý z klubů nechá zavléct do týmu virus vlastní chybou a porušením hygienických nařízení (která jsou pro karvinsko stále ještě přísná), budou jeho zápasy prostě po celou dobu karantény kontumovány? Takhle byla pravděpodobnost výskytu problému v ohrožených klubech téměř stoprocentní.
  Diletanti.
  Co teď udělají? Nenechají nikoho sestoupit a z druhé ligy půjde jeden (nebo spíše dva) týmy nahoru? V přístí sezóně, která bude začínat mnohem později a bude-li Euro, končit už v květnu, si nahustí kalendář o další čtyři kola? A vytvoří nebezpečný precedens, že během sezóny se může změnit spousta předem dohodnutých scénářů? Budou přerušovat ligu pokaždé, když se covid objeví u kohokoliv z ligových účastníků?
  A co Královec a video?
 

Komentáře